Radio Galaksija

Radio Galaksija #130: Iskustvo i poverenje žena u zdravstveni sistem, WITCH projekat (gošća: Milica Ninković) [15-06-2021]

June 16, 2021 Radio Galaksija
Radio Galaksija
Radio Galaksija #130: Iskustvo i poverenje žena u zdravstveni sistem, WITCH projekat (gošća: Milica Ninković) [15-06-2021]
Show Notes

U ovoj epizodi Radio Galaksije vas čeka jedna nestandardna istraživačka priča!

Gošća je bila Milica Ninković, članica tima WITCH (Women’s trust and confidence in health system) koji se bavi istraživanje iskustava i poverenja žena u zdravstveni sistem u Srbiji, doktorantkinja na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i saradnicom iz Laboratorije za istraživanje individualnih razlika (LIRA). Govorili smo o mnoštvu tema koje pokriva i pokreće ovo istraživanje. Istraživanje je realizovano u saradnji centra Biopolis i Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju!

Pričali smo o poverenju, kako se ono meri, o mnogim iskustvima i rezultatima upitnika koji je WITCH tim sakupio u prethodnih nekoliko meseci, o odnosima pacijentkinja sa zdravstvenim sistemom, o modelima poverenja - paternalističkom i saradničko-savetodavnom, o problemima zdravstvenog sistema i njegovih radnika, zdravstvenoj pismenosti, zdravstvenom obrazovanju, o eksplorativnoj, primenjenoj i angažovanoj prirodi ovakvih istraživanja, kao i tome na koji način ovo istraživanje može da bude primer i podsticaj za mnoga detaljnija istraživanja i konstruktivne promene u društvu.

Više o rezultatima istraživanja poslušajte u ovoj epizodi, a ako želite da pročitate blogove koje smo pominjali, evo linkova: Ukoliko naš rad želite da podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, to možete učiniti ovde: https://patreon.com/join/radiogalaksija. Ukoliko želite da donirate Radio Galaksiju jednokratno preko PayPal-a, to možete učiniti ovde: http://paypal.me/radiogalaksija. Hvala!

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Reddit.

A ukoliko više volite da čitate e-mailove, prijavite se na naš newsletter, ovde

Support the show